Saç dökülmesini bıçak gibi kesiyor! Sıcak suya bir tutam atmak yeterli: Depresyona bile birebir

Saç dökülmesini bıçak gibi kesiyor! Sıcak suya bir tutam atmak yeterli: Depresyona bile birebir
Lavanta çayı, doğanın hediyesi olan lavanta çiçeklerinden elde edilen bir içecektir. Esas olarak güzel ve sakinleştirici kokusuyla bilinir. Ancak lavanta çayının sağlığa faydaları da oldukça etkileyicidir. İşte detaylar...

Lavantanın saça olan faydalarına daha yakından bakalım, birçok saç ve saç derisi problemine faydalıdır. Mevsimsel saç dökülmesi dışında diğer saç dökülmesinin önlenmesine yardımcı olur. Saçların daha fazla büyümesine ve dolayısıyla kalınlaşmasına yardımcı olur. Daha fazla detay haberimizde...

banka

SAÇ DÖKÜLMESİNDEN DEPRESYONA, BİRÇOK SORUNUN DOĞAL ÇÖZÜMÜ O: LAVANTA ÇAYI

Mor çiçeklerini görünce tanıyacağımız çok özel bitkilerden biri olan lavantayı, koklayanların bile koklamadan edemeyeceğimiz eşsiz kokusunu bugün çay olarak mutfaklarımıza davet ediyoruz. Lavantayı dönüştürmek istiyoruz Lavanta kokulu çaya bakıp tek tek içmeden duramıyoruz.

Nedenini soruyorsun? Çünkü lavanta çayının faydaları saymakla bitmeyecek kadar çoktur! Lezzetli diyorsanız lezzetlidir. O halde daha fazla vakit kaybetmeyelim ve sizi öfkenizi ve stresinizi atmanıza yardımcı olacak, tepeden tırnağa vücudunuza iyi gelecek, hatta zamanla saçlarınızı daha güçlü ve kalın hale getirecek bir lezzetle tanıştıralım. Gün içerisinde an fazla bir bardak tüketebileceğiniz lavanta çayının nasıl yapıldığını ve lavanta çayının faydalarının neler olduğunu keşfetmenin zamanı geldi!

LAVANTA ÇAYI NEREDE BULUNUR?

Lavanta çayı nasıl yapılır ve faydaları nelerdir diye sıralamaya başlamadan önce “Lavanta çayını nerede bulabilirim?” Düşünenlere hemen cevap verelim: Lavanta çay poşetlerini süpermarketlerde, doğal ürün mağazalarında ve/veya bitkisel ürünler satan mağazalarda bulabilirsiniz. Ayrıca güvenilir aktarlardan kurutulmuş lavanta satın alabilir ve evde kendi lavanta çayınızı yapabilirsiniz. Taze lavanta dağıtmak istiyorsanız elbette çiçekçilere gidebilirsiniz.

LAVANTA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz bitki çaylarından biri olan lavanta çayının her mutfakta olması gereken lezzetlerden biri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü vücuda birçok fayda sağlıyor! “Bu arada lavanta çayı ne için kullanılır?” Öyleyse lavanta çayının faydalarını sıralayalım:

VÜCUTTAKİ AĞRILARIN DAHA AZ HİSSEDİLMESİNİ SAĞLIYOR

Özellikle romatizmal ağrılara ve baş ağrılarına karşı etkilidir.

SİNİR SİSTEMİNİN SAĞLIKLA ÇALIŞMASINA DESTEK OLUYOR

Bu sayede lavanta çayı sinirleri yatıştırır ve düzenli tüketildiği takdirde iyi antidepresan etkilere sahip olduğu söylenmektedir.

İŞTAH AÇICI BİR ETKİ OLUŞTURUYOR

İştahsızlık problemi olanlara sıklıkla önerilenler arasında yer alıyor.

CİLT SAĞLIĞINI OLUMLU YÖNDE DESTEKLİYOR

Özellikle sivilce ve lekelerin görünümünü iyileştirir.

KARACİĞERİN TEMİZLENMESİNE YARDIMCI OLUYOR

Lavanta çayı düzenli olarak tüketildiğinde vücutta detoks etkisi yaratarak vücudun toksinlerden arındırılmasına yardımcı olur.

REGL DÖNEMİNDE KADINLARIN EN DOĞAL DESTEKÇİLERİNDEN BİRİ OLUYOR

Lavanta çayı adet döngüsünü düzenlemeye yardımcı olduğu gibi bu dönemde sıkıntı çekenlerin ağrılarını da azaltır.

SAÇ SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

Lavanta çayı saç köklerinin sağlığını destekler ve düzenli kullanıldığında saçların kısa sürede güçlenmesine yardımcı olur.

STRESİ AZALTIYOR

Lavanta çayı, sinir sistemi üzerindeki olumlu etkileri sayesinde stresi azaltmakta harikadır ve aynı zamanda stresin neden olduğu uykusuzluk sorununa da çözüm olur.

LAVANTA ÇAYI SOĞUK ALGINLIĞI, GRİP, NEZLE GİBİ KIŞ HASTALIKLARINA KARŞI DA VÜCUDU DİRENÇLİ HALE GETİRİYOR

Lavanta çayı, sağlıklı kan dolaşımını sağladığı, vücudu toksinlerden arındırdığı ve grip, soğuk algınlığı gibi mevcut hastalıkların daha hızlı iyileşmesini desteklediği için vücudun kış hastalıklarına karşı direncini artırır.

LAVANTA ÇAYI NASIL YAPILIR?

LAVANTA ÇAYI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:

1 su bardağı su

1 tatlı kaşığı (silme) kurutulmuş lavanta

Bal, limon (Arzuya göre)

Malzeme miktarını tüketecek kişi sayısına göre aynı oranda artırabilirsiniz.

LAVANTA ÇAYI TARİFİ NASIL YAPILIR?

Küçük bir cezve veya tencerede suyu kaynatmaya başlayın. Su kaynayınca ateşi kısın, kurutulmuş lavantayı ekleyin ve 5-6 dakika demleyin. Daha sonra ocağı kapatıp süzgeçle çayı süzün ve lavanta tohumlarını ayırın. Lavanta çayının geri kalanını doğrudan içebilir, tadı hoş değilse damak tadınıza göre bal, limon gibi doğal tatlandırıcılar da ekleyebilirsiniz.

“Lavanta çayını ne zaman içmeliyim?” Dilerseniz bu çayı aç karnına ya da akşam yemeğinden en az 2 saat sonra içebilirsiniz. Günde bir fincandan fazla içmemeyi unutmayın ve aşırıya kaçmamaya dikkat edin, işte hatırlatmamız.

ÖNEMLİ BİR NOT: Lavanta çayı birçok faydası olan bir bitki çayı olmasına rağmen fazla tüketilmesi halinde bulantı, kusma gibi çeşitli yan etkilere neden olabilir. Daha önce hiç lavanta çayı içmediyseniz, ciddi ve kronik bir hastalığınız varsa, düzenli olarak ilaç kullanıyorsanız, vücudunuzda alerjik reaksiyonlar varsa veya bir rejim uygulamanız gerekiyorsa, özel bir diyet uyguluyorsanız bitki çayı kullanmamalısınız. Lavanta çayı dahil olmak üzere doktorunuza danışmadan ve onayını almadan kullanmayınız. Başlamamalısın. Aynı şekilde hamileyseniz, emziriyorsanız ya da antidepresan kullanıyorsanız lavanta çayı içmemeli ve öncelikle doktorunuza danışıp dikkatli olmalısınız.

Son Haberler