Sınıf geçmek zorlaşıyor! Bu dersten 70 puan alamayan sınıf tekrarı yapacak!

Sınıf geçmek zorlaşıyor! Bu dersten 70 puan alamayan sınıf tekrarı yapacak!
Sınıf geçmek artık o kadar kolay olmayacak. 70 ortalaması olmayan sınıf tekrarı yapacak! Tüm detaylar haberimizde.

Milli Eğitim Bakanlığı yeni kararlarını peş peşe açıklamaya devam ediyor. Sınıf tekrarı yapmayla ilgili yeni düzenleme geldi! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

70 ORTALAMASI OLMAYAN SINIF TEKRARI YAPAR

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin sınıf tekrarı yapma değişikliklerini tek tek açıkladı. Bundan sonra Türkçe derslerinde 70 ortalama yapamayan sınıf tekrarı yapacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni kararlarla ilgili şu açıklamaları yaptı; 'Güncel duruma göre bir öğrenci birkaç dersten yüksek not alıp 50 ortalama yaptığı zaman diğer dersleri 50 altında olsa bile sınıfı geçiyordu. Bazı derslerden sorumlu olarak geçiyordu ama biz buna sınırlama getirdik. 

70 alamayan sınıfta kalacak

Belli derslerin ortalama üstünde olması gerekiyor. Önümüzdeki hafta yayınlanacak temel eğitim yönetmeliğine göre Türkçe dersinden 70 alma zorunluluğu geliyor, 70 alamayan geçemeyecek. Açık lise uygulamalarına da baktık. Bizim gerekçelerimizle açık liseye kayıt yaptıran öğrenci sayısı çok az. Yaklaşık 10 bin kayıt var. Alınan tedbir kamuoyunda da olumlu karşılık buldu ve doğru bir iş yaptığımızı gördük. Bu sene açık lise sınavları da yüz yüze yapılacak. Benim arzum ve isteğim şu şekildeydi, bütçe kanunu geçmeden rakamlar belli olursa atama süreci başlar. 3 ay içinde yeni eğitim senesi başlarken de mesleğe başlatırız diye düşünerek açıklama yapmıştım. Bu konuyu Bakanlarla da görüşeceğiz.' 

Son Haberler