Sürekli yediğimiz o besin tehlike saçıyor! İçinden çıkanları duyunca inanamayacaksınız

Sürekli yediğimiz o besin tehlike saçıyor! İçinden çıkanları duyunca inanamayacaksınız
Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı olan Prof. Dr. Vefik Arıca, son zamanlarda özellikle sosislerde sıkça kullanılan monosodyum glutamatın sağlık açısından risk taşıdığına dikkat çekti ve tüketilmesinin kaçınılması gerektiğini vurguladı. İşte tüm detaylar...

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, özellikle sosislerde yaygın olarak bulunan "Çin tuzu" olarak bilinen monosodyum glutamatın sağlığa zarar verebileceğini ve bu nedenle tüketilmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

 

İŞLENMİŞ GIDALAR ADETA TEHLİKE SAÇIYOR

sosis

Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, Çin tuzu olarak da bilinen monosodyum glutamatın dünya genelinde yaygın bir şekilde kullanıldığına dikkat çekti. Türkiye'de de bu maddenin kullanımının arttığını belirten Prof. Dr. Arıca, özellikle hazır sosisler, salamlar, krakerler, hazır soslarda, bulyonlarda, soslu kuruyemişlerde sıkça bulunan monosodyum glutamatın sağlığa zararlı olabileceğini söyledi. Bu maddeyi ürünlerin etiketinde aramanın önemine vurgu yapan Arıca, E621 kodunun bu maddenin varlığını gösterdiğini ifade etti.

Çin tuzunun insan sağlığına olumsuz etkilerine de değinen Prof. Dr. Arıca, bu maddeyi tüketmenin karaciğerin yorulmasına, karaciğer yetmezliklerine, hafıza kayıplarına, hücresel yıkımlara, böbrek hasarlarına ve organ yetmezliklerine neden olabileceğini belirtti. Poşetli ürünlerden hazır gıdalara kadar birçok üründe bulunan E621 kodlu Çin tuzuna dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, hazır gıdaların insanları daha fazla tüketmeye teşvik ettiğini ve bu nedenle bu tür ürünlerin bilinçli bir şekilde tüketilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Son Haberler