Tahin ve pekmek karışımının inanılmaz faydası! Şimdiye kadar lezzeti için yiyorduk: Gerçek ortaya çıktı

Tahin ve pekmek karışımının inanılmaz faydası! Şimdiye kadar lezzeti için yiyorduk: Gerçek ortaya çıktı
Tahin pekmezin bu faydalarını duyunca evinizden eksik etmeyeceksiniz. İşte faydaları....

 VAZGEÇİLMEZ BESİNLER ARASINDAOLAN PEKMEZ VE TAHİN İKİLİSİNİN FAYDALARI!

Tahin pekmez, yüzyıllardır mutfağımızın baş tacı besinlerin başında geliyor. Bazıları tahin pekmezi çok severken bazıları da pek haz etmiyor. Ama tahin pekmez lezzetinin yanısıra faydaları ile de mutfağımızın vaz geçilmezi olacak.

tahin pkmez

Tahin ve pekmez karışımını yemeyen yoktur. Evlerde yızyıllardır vazgeçilmez besinlerden biri olan tahin pekmez ikilisi yararı ile de oldukça adından söz ettiriyor. İşte tahin pekmezin sağlığa faydaları….

TAHİN PEKMEZİN FAYDALARI NELERDİR?

1. Enerji kaynağı

Tahin, susamdan elde edilen bir besin olduğu için besin değeri açısından oldukça zengindir.İçerisinde bulunan sağlıklı yağlar ve proteinler sayesinde dolağ bir besin kaynağıdır. Pekmez ile karıştırıldığında da lezzeti ile damaklarda tat bırakır.

2. Protein kaynağıdır:

Tahin, bitkisel kaynaklı yüksek kaliteli yağlar içerir. Tahin vegan ve vejeteryanlar için de önemli bir protein kaynağıdır.

3. Sağlıklı yağlar içerir:

Tahin, doymamış yağlar açısından zengin besinlerin başında gelir. Bu tür yağlar, kalp sağlığına da yardımcı olur ve kötü kolesterolü (LDL) düşürür.

4. Kalsiyum kaynağıdır:

Susam aynı zamanda tahin yapımında kullanılan birçok minerali de içinde barındırır. Kalsiyum da bunlardan biridir ve kemik gelişimi için önemlidir.

5. Demir kaynağıdır:

Hem tahin hem de pekmez, demir açısından oldukça zengindir. Demir, vücutta oksijen taşıyan önemli bir yere sahiptir. Kan hücrelerinin üretimi açısından demir oldukça önemlidir. Demir eksikliğinde ise vücutta bir çok hastalık başgösterebilir.

6. Doğal şeker ve lif kaynağıdır:

Pekmez, doğal bir şeker kaynağıdır aynı zamanda. İçerisinde ise yüksek oranda lif bulunur. Lif sindirim açısından önemlidir. Ve tokluk hissini arttırır.

Son Haberler