Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımını başlattı! KPSS puanı olana memur olma fırsatı

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımını başlattı! KPSS puanı olana memur olma fırsatı
Ticaret Bakanlığı memur alımı yapmayı planlıyor. ÖSYM'nin öncelik kılavuzu, çeşitli pozisyonlara gümrük memuru ve memur alımında kullanılıyor. Şartlar ve oran bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı'na personel alımına ilişkin bir duyuru aldık. Ticaret Bakanlığı, bakanlıktan yakın zamanda yapılan bir duyuruya göre, bakanlık bünyesindeki eksikliğini gidermek için çeşitli pozisyonlarda 1.500 çalışanı işe almayı planlıyor. Bakanlık, 657 sayılı Kamu Hizmeti Kanunu kapsamında çeşitli mesleklerde 1.500 memur alımı yapacak. Ticaret Bakanlığı'nın resmi X hesabında yayınlanan duyuruda 1.500 tam zamanlı memurun işe alınacağı duyuruldu.

1500 Memur Alım Duyurusu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bakanlık tarafından 81 ilin tamamında tahsis edilen ÖSYM merkezi personel alım sistemi üzerinden 1.500 daimi memur alımı çalışmasını tamamladık, 2023 yılında da alım sürecini tamamlamayı umuyoruz." denildi.

Hangi Kadrolara Alım Yapılacak?

Yayımlanan duyuruda, alımların gümrük ve denetim işlemleri sırasında yapılacağı vurgulandı. Bu bağlamda beklenen duyurulara göre alımlar Büro Memuru, Gümrük Muhafaza Memuru ve Muayene Memuru şeklinde gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları Nelerdir?

Başvuracak adayların öncelikle tüm pozisyonlara yönelik 657 Sayılı Kamu Hizmeti Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir. Özel olarak ise;

2022 yılında KPSS'den P3 lisans derecesi ve P93 ve üzeri önlisans diplomasını 70 ve üzeri puan alınmış olması, yaş gereği oarak da Muayene memurlarında 35 ve Muhafaza Memuru alımlarında ise 30 yaşından büyük olunmaması gerekmektedir.

Büro Memuru Alımı İçin Eğitim Şartı:

En azca iki senelik tahsil veren yüksekokulların ofis yönetimi ve idareci asistanlık bölümü, insan kaynakları yönetimi bölümü, adalet, dış tecim, maliye, işletme yönetimi bölümü,

muhasebe ile vergi uygulamaları bölümü, lojistik, bankacılık bölümü ve sigortacılık bölümü, halkla ilişkiler ve tanıtım bölümü malumat yönetimi, bilgisayar programcılığı yahut bunlara denkliği/eşdeğerlilik durumu Yükseköğretim Kurulu tarafınca onaylanan yurt dışındaki yükseköğretim müesseselerinin yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olunması, (Adayların, bu bölümlere denk/eşdeğer sayılmış olan bölümlerden mezun olmaları durumunda YÖK tarafınca onaylanmış olan denklik/eşdeğerlik belgelerinin jpeg formatı ile tarattıktan sonra müracaat sistemine eklemeleri gerekiyor)

Gümrük Muhafaza Memur Alımı Eğitim Şartı:

En az dört senelik tahsil veren fakülte ve yüksekokulların hukuk bölümü, nternasyonal ilişkiler, politika bilimi ve internasyonal ilişkiler, iktisat, ekonomi, amme yönetimi, politika bilimi ve amme yönetimi, işletme, maliye bölümü, ekonometri, çalışma ekonomisi bölümü, ve sanayi ilişkileri, istatistik, internasyonal tecim ve lojistik bölümü, finans ve bankacılık bölümü, gümrük işletme ile muhasebe bölümü ve finans yönetimi bölümü yahut bunlara denkliği/eşdeğerlilik durumu Yükseköğretim Kurulu tarafınca onaylanan yurt dışındaki yükseköğretim müesseselerinin yukarıda belirtilmiş olan bölümlerinden mezun olunması.

Muayene Memuru Alımı Eğitim Şartı:

En az dört yıl eğitim veren fakülte ve yüksekokullar arasında hukuk, uluslararası ilişkiler bölümü, siyaset bilimi ile uluslararası ilişkiler, ekonomi, iktisat, kamu yönetimi bölümü siyaset bilimi ile kamu yönetimi, işletme, maliye ve ekonometri, çalışma ekonomisi bölümü, endüstri ilişkileri bölümü, Uluslararası Ticaret ve Lojistik, Uluslararası Ticaret İşletme Yönetimi, Uluslararası Ticaret ve Finans, Finans ve Bankacılık, Gümrük Yönetimi ve Muhasebe ve Finansal Yönetim alanlarından veya yukarıdaki fakültelerden herhangi birinden yahut bunlara denkliği/eşdeğerlilik durumu Yükseköğretim Kurulu tarafınca onaylanan yurt dışındaki yükseköğretim müesseselerinin yukarıda belirtilen bölümlerden mezun olunması,

 Başvurular ÖSYM üzerinden kabul ediliyor!

Açıklamaya göre Ticaret Bakanlığı çalışanlarının işe alım işlemleri yalnızca ÖSYM'nin öncelik kılavuzu kullanılarak gerçekleştirilecek. Başvuru tarihi henüz açıklanmadı.

Son Haberler