Turşucuların gizli sırrıyla evde cin biber turşusu yapımı! Kış sofralarının sultanı olacak

Turşucuların gizli sırrıyla evde cin biber turşusu yapımı! Kış sofralarının sultanı olacak
Eğer salamura cin biberlerini seviyorsanız, en lezzetli cin biber turşusunu nasıl yapacağınızı ve bunları evde kolayca hazırlamak için ipuçlarını burada bulabilirsiniz.

Turşu yapımcılarının paylaşmadığı bazı yöntemlerin eklenmesiyle farklı lezzetler elde edilebilir. İşte en iyi ev yapımı biber turşusunu yapmak için adım adım ipuçları;

1. Kaliteli malzeme seçin: Cin biber turşusu yaparken en önemli noktalardan birisi de kaliteli malzeme kullanmaktır. Taze, sert ve sağlıklı biberlerin seçilmesi turşunun lezzetini artıracaktır.

2. Biberleri yıkayın. Biberlerin saplarını ve çekirdeklerini çıkarmak için bıçak kullanın. İsterseniz bütün biber kullanabilirsiniz, ancak parçalara ayırırsanız genellikle yemesi daha kolay olur.

3. Tuzlu su ile yıkayın: Biberleri tuzlu suyla yıkamak, biberlerin üzerinde bulunan bakteri ve kimyasal kalıntılarını ortadan kaldıracaktır. 1 litre suyun içine 1 yemek kaşığı kadar tuz ekleyip biberleri bu suda bir süre bekletin.

Cin biber turşusu

4. Fermentasyon kabını seçin: Fermantasyon işleminiz için doğru kabı seçmek önemlidir. Cam şişeler ya da seramik kaplar tercih edilmektedir. Ayrıca kullandığınız kapların hem temiz hem de steril olmasına dikkat etmelisiniz.

5. Doğru salamurayı hazırlayın: Salamurayı doğru oranda yapmak önemlidir. Salamura hazırlamak için 1 litre suyun içine 40 ila 50 gram deniz tuzu ekleyin.

6.Baharat ekleyin: Cin biber turşunuza farklı bir tat vermek için baharat ekleyebilirsiniz. Ayrıca maydanoz, sarımsak ve kimyonun yanı sıra kişniş gibi baharatlar da turşusuna harika aroma verir.

7. Doğru Saklama Yeri Sağlayın: Cin biber turşusunun fermantasyonu için doğru ortamın sağlanması önemlidir. Salatalığın fermente edilebilmesi için güneş ışığından uzak ve oda sıcaklığında saklanması gerekir. Fermantasyon süresi genellikle 1 ila 2 haftadır.

8. Fermantasyon süresi: Fermantasyon süresi kişisel tercihe bağlıdır. Daha güçlü bir salatalık aroması istiyorsanız biraz daha bekleyebilirsiniz. Ancak asitli hale gelebilecekleri için salatalıkları çok uzun süre saklamamaya dikkat edin.

9. Turşuların Saklanması: Cin biber turşusu fermante olduktan sonra uygun bir kabın içine alarak buzdolabında saklayabilirsiniz. Bu şekilde tazeliğini, lezzetini koruyabilirsiniz.

Bu ipuçlarını takip edip cin biber turşusunu evinizde kolaylıkla yapabilirsiniz. Damak zevkinize göre baharatlar ekleyerek tarifi kişiselleştirebilirsiniz. 

Son Haberler