Yumurtanın haşlama suyuna bir tatlı kaşığı ekleyin! Yumurtalar çatlamadan muz gibi soyulacak

Yumurtanın haşlama suyuna bir tatlı kaşığı ekleyin! Yumurtalar çatlamadan muz gibi soyulacak
Eğer yumurtanızı kolay soymak istiyorsanız bu yöntemi deneyin! Tüm detaylar haberimizde.

Yumurtanın içine sadece bir tatlı kaşığı eklemeniz yeterli! Hem lezzetini artıracak hem kolay soyulacak! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

KOLAY YUMURTA SOYMA YÖNTEMLERİ

Yumurtaların kaynarken çatlama sebepleri kabuğu ve akı arasında küçük hava balonlarının genişliyor olmasıdır. Sıcaklık kabuğa baskı yaptıkça yumurta çatlamaya başlar. Yumurta haşlarken bu sorunu yaşamak istemiyorsanız yumurta suyunun içine bir çorba kaşığı sirke eklerseniz önüne geçebilirsiniz. Aynı zamanda bu şekilde yumurtanın faydaları da artar. Yumurtanın saymakla bitmeyen birçok faydası vardır. 

yumurta ve sirkenin faydaları

İlk olarak bağışıklık sistemini güçlendirir, protein ve kalsiyum barındırdığı için kas ve kemik gelişimine iyi gelir. İçinde olan aminoasit ve vitaminler sayesinde vücuda fayda sağlar. Göz sağlığına iyi gelen yumurta iyi kolesterolü de artırır. Aynı zamanda kalp hastalıklarına karşı savaşan yumurta hafıza sorunlarına da iyi gelir. Çocuklara da birçok faydası olan yumurta çocuk gelişimine katkı sağlar ve kahvaltıda haşlanmış yumurta tüketen insanlar daha uzun süre tok kalırlar. Yumurta ciltte yer alan fazla yağı alırken gözeneklerin küçülmesini sağlar, parlaklık kazandırır ve akne ya da sivilce problemlerinin önüne geçer. 

Son Haberler